Impact: gemiddeld

Een onderdeel van het algoritme van de meeste zoekmachines waarmee de vindbaarheid van een website wordt bepaald is de verhouding tussen de HTML-code en de ‘echte’ tekst. Deze zoekmachines redeneren dat als er teveel HTML-code op een pagina voorkomt, de overgebleven tekst relatief zo weinig is, dat deze niet relevant genoeg is. Andersom: komt er juist teveel tekst voor op een pagina, dan wordt het al snel als spam gezien. Wat is nu de ideale verhouding tussen code en tekst?

Deze zogenaamde code/tekst ratio moet dus niet te hoog en niet te laag zijn. Indien uw ratio onder de 20% ligt, dan zou het goed zijn om hier aandacht aan te bestenden. Met een hogere ratio zorgt u ervoor dat de effectieve tekst (waar het om gaat) beter tot zijn recht komt en dus beter geïndexeerd wordt. Daar komt nog eens bij dat de laadtijd van uw pagina in de meeste gevallen ook wordt vergroot.

Indien u zich wilt verdiepen in het verbeteren van de vindbaarheid van uw website, kijk dan ook eens naar uw huidige code/tekst ratio en onthoud hier de volgende tips:

  • streef naar een ratio van tussen de 25% en 30%
  • maak zoveel mogelijk gebruik van CSS style-sheets
  • plaats CSS en Javascript zoveel mogelijk in externe bestanden

Impact op vindbaarheid: gemiddeld
Hoeveelheid werk: veel

Wilt u de vindbaarheid van uw website vergroten, maar heeft u er de tijd of kennis niet voor? Overweeg eens om het uit handen te geven: minder zorgen met gegarandeerd resultaat!Meer informatie? Controleer hieronder direct de huidige code/tekst ratio van uw website:
Volledige adres van uw website:

Rate this post