Impact: groot

Een van de aspecten om een website goed vindbaar te maken is het afstemmen van de juiste dichtheid van de belangrijkste trefwoorden. Deze dichtheid is bepalend voor de waarde die zoekmachines zoals Google aan uw website geven. Indien de belangrijkste trefwoorden een te lage dichtheid hebben, dan zal Google het trefwoord niet als ‘belangrijk’ herkennen. Andersom: als de dichtheid te hoog is, dan zal dit als ‘spam’ worden gezien en negeert Google uw pagina (of zelfs complete website). Wat is nu de ideale trefwoord-dichtheid?

De dichtheid mas dus niet te groot en niet te klein zijn. De gemiddelde dichtheid die doorgaans goed scoort ligt rond de 8%. Dit betekent dat een trefwoord ongeveer 8% van de gehele tekst op een website-pagina moet zijn. Dat vraagt dus veel van de schrijfvaardigheid van de webbouwer, omdat het niet gemakkelijk is om dit percentage te realiseren en tegelijk de leesbaarheid van de site voldoende te houden.

Als u de vindbaarheid van uw website wilt verbeteren en hierbij rekening wilt houden met de dichtheid van trefwoorden op uw site, controleer hieronder dan eerst uw huidige dichtheid en onthoud ook de volgende tips:

  • streef naar een trefwoord-dichtheid van rond de 8%
  • verwerk ook trefwoorden in het niet-leesbare gedeelte van uw pagina (alt-tags bij plaatjes, etc)
  • zorg dat de leesbaarheid van uw website gegarandeerd blijft!

Impact op vindbaarheid: groot
Hoeveelheid werk: veel

Wilt u de vindbaarheid van uw website vergroten, maar heeft u er de tijd of kennis niet voor? Overweeg eens om het uit handen te geven: minder zorgen met gegarandeerd resultaat!

Meer informatie? Controleer hieronder direct de huidige dichtheid van trefwoorden op uw website:
Volledige adres van uw website
(of directe URL pagina):


Rate this post