Al zoekend bijdragen aan duurzame wereld

ecosiaEcosia: een groen alternatief voor de bekende zoekmachines zoals Google en Yahoo. Waar de bekende zoekmachines veel geld verdienen aan advertentieprogramma’s, daar belooft Ecosia 80% van de inkomsten aan bomenplantprojecten te spenderen. Duurzaam zoeken dus, maar levert Ecosia ook goede resultaten?

Eerste indruk: goede vindbaarheid

Even testen dus. Wij gaven de relatief nieuwe zoekmachine enkele willekeurige zoekopdrachten. De resultaten zijn veelbelovend: alle antwoorden komen vrijwel overeen met de resultaten die Google geeft. Ecosia weet dus relevante bronnen te gebruiken voor het opzoeken van informatie op het internet. Positief dus!

Hoe werkt het model van Ecosia?

Tijd om ons wat verder te verdiepen in de ideologie van deze zoekmachine: hoe werkt die duurzaamheid precies? De start-up komt uit handen van de Berlijnse student Christian Kroll die eind 2009 met het project begon. Sindsdien hebben alle zoekopdrachten geleid tot het planten van ruim 4 miljoen bomen, gefinancierd uit inkomsten van advertenties. Daarnaast steunde Ecosia met 2,5 miljoen Euro diverse bebossingsprogramma’s in Afrika. Door enkel gebruik te maken van de zoekmachine draagt u dus al bij aan een duurzame samenleving! In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe Ecosia werkt:

Wij doen mee! U ook?

Wij geloven in het verduurzamen van de samenleving. Maar tegelijk is de realiteit van de dag dat Googelen gewoon een werkwoord is geworden en het niet meer weg te denken is uit de Nederlandse internet-wereld. Maar toch… alle beetjes helpen. Dus probeer Ecosia eens uit; het voelt tóch anders om op deze duurzame manier naar informatie te zoeken: www.ecosia.org

4.7/5 - (3 stemmen)