Impact: groot

Zoekmachinegigant Google heeft zich lange tijd afzijdig gehouden van social media, maar hier begint snel verandering in te komen. Enige tijd geleden berichtten wij al dat links in tweets waardevol zijn voor de vindbaarheid van uw website, maar binnen korte tijd zal Google ook haar eigen ‘favorieten’-knop presenteren: de +1 knop. De functie is grofweg te vergelijken met de ‘Tweet this’ en ‘Vind ik leuk’ buttons, maar uiteraard zal Google de meeste waarde hechten aan een +1 klik. Op dit moment is de +1 knop al actief in de VS, maar het zal niet lang meer duren eer ook Nederland deze nieuwe tool voorgeschoteld krijgt in de zoekresultaten. Tijd dus om voorbereidingen te treffen!

google-plus-1-knopNatuurlijk kan Google niet achterblijven in de wereld van social media. Het presenteren van websites in zoekresultaten zal zich steeds meer laten beïnvloeden door meningen van gebruikers: wordt een website interessant gevonden, dan komt deze ook hoger in de Google-index. En Google zou Google niet zijn als ze zelf een tool ontwikkeld hadden, zodat ze niet (alleen maar) afhankelijk zijn van externe partijen als Twitter en Facebook. De nieuwe +1 knop werkt grofweg hetzelfde als de alom bekende ‘Tweet this’ en ‘Vind ik leuk’ buttons van Twitter en Facebook. Maar omdat de knop gekoppeld is aan een eigen Google account (gMail/webmastertools/etc), kan Google veel preciezer weergeven welke zoekresultaten interessant zijn > dat zijn immers de resultaten die door vrienden met een +1 zijn gekenmerkt.

De ontwikkelen van vindbaarheid van websites staan niet stil. Het is dus raadzaam om niet achter de feiten aan te lopen, maar nu alvast te anticiperen op deze +1 knop die ongetwijfeld veel invloed gaat hebben op de Google-zoekresultaten. Wij raden u daarom ook aan de knop (tezamen met andere social media-knoppen) op uw website te (laten) plaatsen, zodat als de tool eenmaal in Nederland wordt uitgerold, u direct profijt zult hebben van de nieuwe mogelijkheden.

Impact op vindbaarheid: groot
Hoeveelheid werk: laag

Wilt u de vindbaarheid van uw website vergroten, maar heeft u er de tijd of kennis niet voor? Overweeg eens om het uit handen te geven: minder zorgen met gegarandeerd resultaat!

Rate this post