Laadtijd website steeds crucialer: tips

laadtijd website2 seconden. Dat is heel kort. In die tijd beslist de bezoeker of hij op uw website blijft of niet. De laadtijd website heeft dus een enorme invloed op deze keuze. Ook zoekgigant Google erkent de invloed van laadtijd en heeft recent aangegeven dat websites die snel laden hoger in de resultaten worden getoond. U wilt dat uw bezoekers op uw website blijven? Voorkom dan frustratie door een lange laadtijd. Hoe? Lees twee belangrijke actuele tips voor verbetering van uw (WordPress) website.

Google en Accelerated Mobile Pages Project

Een lastige titel met een relatief simpele uitleg: Google wil dat websites op een telefoon of tablet snel en goed worden weergegeven. Dit betekent een razendsnelle laadtijd en geen verspringende beelden of kaders. Als een website aan hieraan voldoet, dan belooft Google deze hoger in zoekresultaten te plaatsen. Reden genoeg om kritisch naar het gedrag van uw website op een mobiel of tablet te bekijken. Stel uzelf de vraag: voldoet uw website aan de eisen zoals beschreven in het open source AMP initiatief? Een van de belangrijkste eisen aan uw (WordPress) website is dat deze een responsive design heeft: het uiterlijk van de site past zich aan al naar gelang het scherm waarop de website bekeken wordt. Dit kunt u dus gemakkelijk zelf controleren.

WordPress en PHP 7

Een website draait op een softwarepakket. We gaan niet in op details, maar belangrijk om te weten is dat deze software PHP heet. Veel providers hebben nog PHP versie 5.x geïnstalleerd, terwijl PHP versie 7 al enige maanden bestaat. De combinatie van de nieuwste WordPress versie (huidig: 4.4) met PHP 7 resulteert in een verbluffend snellere laadtijd van uw website tot soms wel 50%. Het is dus zeer aan te raden om uw provider een upgrade te vragen naar PHP 7, waarna u zult merken dat uw website aanzienlijk sneller werkt. Ook Google zal dit resultaat bemerken, wat dus weer resulteert in een hogere indexering.

Jamaar, hoe doe ik dat?

website laadtijdIn deze blog proberen we probleem en aanpak zoveel mogelijk in Jip en Janneke taal uit te leggen. Maar toch blijft het een technisch verhaal. We kijken graag even met u mee naar uw huidige website en als er dingen te verbeteren zijn, dan krijgt u hierover vrijblijvend advies. En mochten wij u kunnen helpen met het verbeteren van de laadtijd van uw website, dan doen we dat graag. Iedereen is immers gebaat bij een snelle website en daarmee meer tevreden bezoekers!

4/5 - (1 stemmen)