Impact: laag

Op het moment dat u een nieuwe website online brengt, verdient het de aanbeveling om deze nauwkeurig aan te melden bij Google. Dit zorgt er namelijk voor dat Google snel op de hoogte is van het bestaan van uw site en bovendien ook direct alle pagina’s op uw website weet te vinden. De beste manier om uw website aan te melden is door middel van de Google webmaster hulpprogramma’s.

Met behulp van het Google webmasterhulpprogramma kunt u niet alleen Google inlichten van het bestaan van uw website, maar ook (wat veel belangrijker is) duidelijk maken uit welke pagina’s uw website bestaat. Hiermee wordt het risico vermeden dat Google’s eerste index niet alleen maar bestaat uit de homepage van uw website, maar ook alle onderliggende pagina’s direct inleest.

Onderneem de volgende stappen om uw website en alle pagina’s aan te melden bij Google:

  • login op uw Google-account (of maak een account aan)
  • kies vervolgens onder het kopje ‘Mijn producten’ voor ‘Webmasterhulpprogramma’s’
  • klik op de knop ‘Een site toevoegen’
  • voeg de URL van uw website in
  • bevestig het eigendom van de website (kies uit een methode)
  • maak op uw website een bestand met daarin per regel de volledige URL van een pagina van uw website en noem dit bestand sitemap.txt
  • kies in het dashboard voor de optie ‘Een sitemap verzenden’
  • voer de URL in van uw sitemap.txt bestand

U heeft nu uw website aangemeld en tevens alle pagina’s doorgegeven. Nu is het wachten totdat Google alle pagina’s inleest en vervolgens indexeert. Het aanmelden helpt bij het vindbaar maken van uw website (zogenoemde SEO), maar wellicht zijn er nog extra stappen nodig om deze in de top-10 van Google terecht te laten komen. Lees hiervoor meer seo-tips in verband met de vindbaarheid van websites.

Heeft u vragen over het aanmelden van uw website bij Google of laat u het liever professioneel verzorgen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Impact op vindbaarheid: laag
Hoeveelheid werk: gemiddeld

Rate this post