seo 2016Hoe blijft uw website vindbaar met SEO 2016?

Vindbaarheid wordt met de dag belangrijker. Voor velen van ons blijft het een ware zoektocht hoe SEO 2016 het beste kan worden toegepast. We zetten de belangrijkste attentiepunten graag voor u op een rij.

Houdt content actueel

Blijf nieuwsitems plaatsen en zoek aansluiting bij de zoekmanier van de hedendaagse surfer. Laat zien dat u een actief bedrijf bent, ook online!

Social media onmisbaar

U kunt er niet meer onderuit: gebruik sociale platformen als Facebook, Twitter en Instagram. Zoek uw (potentiële) klant op! Lees er meer over in een eerder door ons geschreven artikel »

Keywords zijn belangrijk

Wellicht niet top prioriteit, maar als aanvulling op een goede pagina content (lopende tekst) zijn keywords nog altijd relevant. Ongeveer 3% van uw tekst moet refereren aan het trefwoord waar de desbetreffende pagina over gaat.

Vermijd korte teksten

Zoekmachines willen weten waar u over schrijft en hebben informatie nodig: schrijf pagina’s tussen 1000 en 1500 woorden. Dat is wellicht veel, maar Google erkent pagina’s met veel tekst beter, want de redenatie is dat zulke pagina’s meer informatie aanbieden en dus interessanter zijn.

Onderwerp smal houden

Zorg dat uw website over één duidelijk onderwerp (en enkele afgeleiden) gaat; zoekmachines zullen dit waarderen. Als u al meerdere onderwerpen aanbiedt, doe dit dan volgens een goed georganiseerde directory-opzet.

Optimaliseer URL’s

  • gebruik streepjes om woorden in uw URL te verduidelijken
  • maak uw URL niet langer dan 100 karakters
  • gebruik niet meer dan 3 subdirectories
  • heeft u een lokaal doel: gebruik lokale zoektermen
  • gebruik bij een e-commerce site product nummers in de URL

Zorg voor een pakkende titel

De titel is het eerste wat uw bezoeker in de zoekmachine resultaten ziet: zorg dat deze pakkend is, anders klikt niemand erop. Met de titel bedoelen wij de bekende blauwe link in de Google zoekresultaten.

Schrijf geschikte headers (H1/H2/H3)

Zie hiervoor onze eerder geplaatste blog over het correct gebruiken van goede headers.

Gebruik ALT-tags

Een veelgemaakte fout is het weglaten van een ALT-tekst bij een plaatje. Gebruik deze stille kracht om plaatjes aan de tekst te koppelen.

Ontwerp een responsive website

Uw bezoeker zit niet alleen maar achter zijn computer, maar surft ook mobiel. Google erkent dit en scoort responsive sites hoger.

Gebruik een beveiligde verbinding

Als u een ecommerce website heeft, gebruikt dan een https-verbinding met SSL beveiliging. U geeft uw bezoeker vertrouwen, Google ziet en waardeert dat.

Meer weten over SEO 2016 vindbaarheid?

Ieder zijn vak. We hopen dat u aan bovenstaand veel heeft om de vindbaarheid van uw website te optimaliseren voor dit nieuwe jaar. Heeft u toch een beetje hulp nodig, schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we denken graag met u mee.

Rate this post