Impact: gemiddeld

Dat social media (indirect) helpen bij het vergroten van de vindbaarheid van uw website, is ondertussen geen nieuws meer. Wat echter voor sommigen wel de vraag blijft: hoe zet ik bijvoorbeeld Twitter efficiënt in? Zo kan bijvoorbeeld het gebruik van #hashtags de vindbaarheid van uw tweets (en daarmee het verkeer naar uw website) flink verbeteren! Lees verder hoe u goede tweets schrijft en daarin belangrijke hashtags toepast.

Zogenaamde hashtags zijn in feite korte specifiek benoemde onderwerpen in tweets, die extra aandacht krijgen door het plaatsen van een hekje (#) voor het onderwerp. Door goed gebruik te maken van deze hashtags, kunnen andere Twitteraars uw tweets beter vinden en zorgt u er dus voor dat er uiteindelijk meer verkeer naar uw website komt. Wij geven u graag enkele tips om hashtags zo goed mogelijk in te zetten.

  • maak gebruik van relevante en eenvoudige hashtags: niet te algemeen of te lang, maar ook niet zodanig dat niemand er naar zal zoeken
  • indien u een mogelijkheid heeft, zorg dan dat u de eerste bent met een relevante hashtag en blijf deze herhalen om zo de bekendheid te vergroten
  • als u een bedrijfsrelevante hashtag heeft geïntroduceerd, laat dan de tweets met deze hashtag live op uw site zien

Wilt u graag meer weten over bovenstaande tips? Neem dan contact met ons op, wij implementeren graag uw Twitter-account in uw website.

Impact op vindbaarheid: gemiddeld
Hoeveelheid werk: gemiddeld

Rate this post