Impact: groot

Zodra u een website heeft, komt al gauw de volgende vraag om de hoek kijken: hoe maak ik mijn website vindbaar? Alvorens u op zoek gaat naar het antwoord hierop, bedenk uzelf dan eerst: op welke woorden zoeken mijn potentiële klanten? U dient dus in de huid van uw toekomstige klant te kruipen om daarna te gaan werken aan de vindbaarheid van uw website. Google biedt u een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in vaak gezochte trefwoorden.

Door inzicht te krijgen in de trefwoorden waar dagelijks op het internet naar gezocht wordt, kunt u uw eigen website beter (laten) afstemmen op uw mogelijk toekomstige klanten. Veel website-eigenaren maken een gedachtenfout door te redenen vanuit hun eigen referentiekader en de resultaten hiervan te gebruiken voor de input van het verbeteren van de vindbaarheid. Het is echter verstandiger om uit te zoeken naar welke trefwoorden gezocht wordt en vervolgens uw website juist voor die woorden te optimaliseren.

Google biedt een uitgebreid zoekprogramma om te ontdekken welke trefwoorden populair zijn, zelfs tot op regionaal niveau. Na het invoeren van een bepaald trefwoord (die uiteraard van belang is in uw branche) toont Google combinaties met dit woord en (nauw) verbonden trefwoorden waar veel op gezocht wordt. Verder wordt ook weergegeven hoeveel concurrentie er op de gevonden trefwoorden zijn: door deze 2 factoren met elkaar te combineren, kunt u heel specifiek relevante trefwoorden kiezen waarop uw website relatief eenvoudig goed vindbaar kan worden gemaakt.

Probeer het zelf uit en zoek in Google naar trefwoorden die te maken hebben met uw website!

Impact op vindbaarheid: groot
Hoeveelheid werk: gemiddeld

Wilt u de vindbaarheid van uw website vergroten, maar heeft u er de tijd of kennis niet voor? Overweeg eens om het uit handen te geven: minder zorgen met gegarandeerd resultaat!

Rate this post