Nuances: NLGW geregistreerd webdesign

Nuances is sinds 2022 lid van de NLGW: Nederlands Geregistreerde Webdesigners.

Dat betekent dat wij voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:

  • klantgericht en doelmatig werken aan het realiseren van moderne websites;
  • ruimschoots kennis in huis van vormgeving en techniek;
  • snel een helder en actueel advies;
  • leveren volgens duidelijke eigen algemene voorwaarden;
  • ingeschreven in het KvK handelsregister.

De NLGW een brancheorganisatie is die zich inzet voor professionele webdesigners: met de database op nlgw.nl ontstaat een transparant beeld van vakgenoten met wie je met een gerust hart in zee kunt.

Mooie dingen maken: worden we blij van!

Spandoeken, interactieve websites, Spotify en meer

Energie krijgen van dingen die we ontwerpen, daar worden we blij van! Recent hebben we weer feedback gekregen van een aantal klanten waar we erg blij mee zijn. We hielpen mee aan een interieurontwerp, online presentaties en andere grafisch uitdagende projecten. Lees mee!


Spandoek in buisframe

Spandoek in buisframeVoor Bowling & Partycentrum Hilversum leverden we enkele banners en spandoeken waarmee het interieur sfeervol wordt aangevuld. Elke ruimte vraagt haar eigen aanpak om hiermee de ambiance te verstevigen. Bij de entree werd gekozen voor een muursticker; waar je echter een afbeelding verwacht van kegels, kozen wij voor een net even ander karakteristiek beeld van schoenen en een bal. Het recent vernieuwde restaurant kreeg ook passende beelden, gemonteerd in een modern buisframe.


Responsive websites

Vernieuwen, moderniseren en aansluiten bij de huidige online samenleving. Veelgehoorde wensen zodra we het met klanten hebben over (her)ontwikkeling van hun website.

DuParta

DuPartaDit bedrijf vroeg ons een internationale versie te maken van hun bestaande website. Gebruik makend van pakkend beeldmateriaal en een responsive ontwerp kwam een moderne website tot stand. Verder zijn diverse PDF-catalogi toegankelijk gemaakt met een speciaal programma. Kleding op maat bestellen begint met prachtige voorbeelden: www.duparta.com

Verwisseling

VerwisselingDe eigenaar van dit zeilschip vroeg ons haar online presentatie te vernieuwen. We ontwikkelden een website die op alle devices goed toegankelijk is. Daarnaast installeerden we een programma waarmee een bezoeker een terugbelverzoek plaatst; het bericht komt direct op het 06-nummer van de eigenaar binnen. Zeil snel even naar de website voor een indruk: www.verwisseling.nl

InMova

InMovaDeze coach uit Wolfheze wilde graag een persoonlijke website die aansloot bij haar bestaande huisstijl. We gebruikten de kleuren uit het reeds ontwikkelde logo en ontwierpen daar een informatieve website. Alle diensten worden nu met bijgaande sfeerbeelden duidelijk en zonder poespas toegelicht op de website van InMova: www.inmova.nl


Spotify integratie

Renée and the AlligatorsEen van onze muzikale klanten, Renée and the Alligators, heeft uiteraard al hun releases op Spotify geplaatst. Op de website stonden tot voor kort de albums en tracks, maar zonder de mogelijkheid om deze te beluisteren. Wij maakten een koppeling met Spotify, zodat alle nummers nu online beluisterd kunnen worden. Probeer het zelf hieronder uit en haal nog eens herinneringen op met deze klassieker uit de jaren ’80:


We blijven vernieuwen!

Natuurlijk kunnen we blijven doen wat we doen. Dat is voor even leuk, maar uiteindelijk stoffen we dan een beetje in. Onze uitdaging ligt dus in het met plezier ontwerpen van nieuwe dingen. Innovatiever, frisser, soms goedkoper, vaak weer net even beter dan voorheen, daar krijgen we energie van! En u? Laat ons weten waar u energie van krijgt, dan komen we binnenkort een kopje koffie doen om er eens verder over te praten. Leuk!

Nieuwe omgeving, nieuwe inspiratie

Frisse wind brengt frisse designs

Vrouwe Jacoba
Vrouwe Jacoba

Nuances is verhuisd! Sinds 1 september zijn wij gehuisvest in een omgeving waar altijd een frisse wind waait: ons kantoor is nu namelijk ingericht op een monumentaal zeilschip, genaamd Vrouwe Jacoba. We weten zeker dat deze nieuwe omgeving nog meer zal bijdragen aan het ontwikkelen van verrassende en eigentijdse ontwerpen.

Nederlands Varend Erfgoed

fvenDe Vrouwe Jacoba is een klassieke Zuid-Hollandse tjalk uit 1881, die enkele jaren geleden compleet gerestaureerd is en een moderne inrichting heeft gekregen. Doordat tijdens de verbouwing rekening is gehouden met de oorspronkelijke kenmerken, behoort het schip officieel tot het Nederlands Varend Erfgoed. Het 24 meter lange schip biedt genoeg ruimte om creativiteit maximaal te laten bloeien. Of… we gooien de trossen los en laten de wind ons hoofd leegmaken. Alles kan!

Kopje koffie op de Vrouwe Jacoba

Nieuwsgierig naar de Vrouwe Jacoba? U bent van harte welkom om langs te komen, we geven u met plezier een rondleiding op dit prachtige schip. De vraag is natuurlijk waar we zijn, want tja, een schip vaart nu eenmaal. Vanaf september 2016 is onze ligplaats in het Friese Leeuwarden. Een beetje noordelijker dan onze vorige vestigingsplaats in Baarn, maar natuurlijk komen we ook nog gewoon graag even bij u langs voor een persoonlijk gesprek.

Contactgegevens

Door onze verhuizing hebben wij nieuwe contactgegevens. U bereikt ons als volgt:

Contact (ongewijzigd)
Telefoon: 035-5420748
Mail: info@nuances.nl

Postadres
Postbus 266
3740 AG Baarn

Bezoekadres
Willemskade 56
Leeuwarden

Graag tot ziens aan boord!

Ecosia: duurzaam zoeken op internet

Al zoekend bijdragen aan duurzame wereld

ecosiaEcosia: een groen alternatief voor de bekende zoekmachines zoals Google en Yahoo. Waar de bekende zoekmachines veel geld verdienen aan advertentieprogramma’s, daar belooft Ecosia 80% van de inkomsten aan bomenplantprojecten te spenderen. Duurzaam zoeken dus, maar levert Ecosia ook goede resultaten?

Eerste indruk: goede vindbaarheid

Even testen dus. Wij gaven de relatief nieuwe zoekmachine enkele willekeurige zoekopdrachten. De resultaten zijn veelbelovend: alle antwoorden komen vrijwel overeen met de resultaten die Google geeft. Ecosia weet dus relevante bronnen te gebruiken voor het opzoeken van informatie op het internet. Positief dus!

Hoe werkt het model van Ecosia?

Tijd om ons wat verder te verdiepen in de ideologie van deze zoekmachine: hoe werkt die duurzaamheid precies? De start-up komt uit handen van de Berlijnse student Christian Kroll die eind 2009 met het project begon. Sindsdien hebben alle zoekopdrachten geleid tot het planten van ruim 4 miljoen bomen, gefinancierd uit inkomsten van advertenties. Daarnaast steunde Ecosia met 2,5 miljoen Euro diverse bebossingsprogramma’s in Afrika. Door enkel gebruik te maken van de zoekmachine draagt u dus al bij aan een duurzame samenleving! In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe Ecosia werkt:

Wij doen mee! U ook?

Wij geloven in het verduurzamen van de samenleving. Maar tegelijk is de realiteit van de dag dat Googelen gewoon een werkwoord is geworden en het niet meer weg te denken is uit de Nederlandse internet-wereld. Maar toch… alle beetjes helpen. Dus probeer Ecosia eens uit; het voelt tóch anders om op deze duurzame manier naar informatie te zoeken: www.ecosia.org

Bekijkt u een website die traag laadt?

Laadtijd website steeds crucialer: tips

laadtijd website2 seconden. Dat is heel kort. In die tijd beslist de bezoeker of hij op uw website blijft of niet. De laadtijd website heeft dus een enorme invloed op deze keuze. Ook zoekgigant Google erkent de invloed van laadtijd en heeft recent aangegeven dat websites die snel laden hoger in de resultaten worden getoond. U wilt dat uw bezoekers op uw website blijven? Voorkom dan frustratie door een lange laadtijd. Hoe? Lees twee belangrijke actuele tips voor verbetering van uw (WordPress) website.

Google en Accelerated Mobile Pages Project

Een lastige titel met een relatief simpele uitleg: Google wil dat websites op een telefoon of tablet snel en goed worden weergegeven. Dit betekent een razendsnelle laadtijd en geen verspringende beelden of kaders. Als een website aan hieraan voldoet, dan belooft Google deze hoger in zoekresultaten te plaatsen. Reden genoeg om kritisch naar het gedrag van uw website op een mobiel of tablet te bekijken. Stel uzelf de vraag: voldoet uw website aan de eisen zoals beschreven in het open source AMP initiatief? Een van de belangrijkste eisen aan uw (WordPress) website is dat deze een responsive design heeft: het uiterlijk van de site past zich aan al naar gelang het scherm waarop de website bekeken wordt. Dit kunt u dus gemakkelijk zelf controleren.

WordPress en PHP 7

Een website draait op een softwarepakket. We gaan niet in op details, maar belangrijk om te weten is dat deze software PHP heet. Veel providers hebben nog PHP versie 5.x geïnstalleerd, terwijl PHP versie 7 al enige maanden bestaat. De combinatie van de nieuwste WordPress versie (huidig: 4.4) met PHP 7 resulteert in een verbluffend snellere laadtijd van uw website tot soms wel 50%. Het is dus zeer aan te raden om uw provider een upgrade te vragen naar PHP 7, waarna u zult merken dat uw website aanzienlijk sneller werkt. Ook Google zal dit resultaat bemerken, wat dus weer resulteert in een hogere indexering.

Jamaar, hoe doe ik dat?

website laadtijdIn deze blog proberen we probleem en aanpak zoveel mogelijk in Jip en Janneke taal uit te leggen. Maar toch blijft het een technisch verhaal. We kijken graag even met u mee naar uw huidige website en als er dingen te verbeteren zijn, dan krijgt u hierover vrijblijvend advies. En mochten wij u kunnen helpen met het verbeteren van de laadtijd van uw website, dan doen we dat graag. Iedereen is immers gebaat bij een snelle website en daarmee meer tevreden bezoekers!

Duikwebshop: online verkopen, verhuren en boeken

Webshop duikschool met veel mogelijkheden

duikschool wobbegongEind januari heeft Nuances een uitgebreide website opgeleverd voor Duikschool Wobbegong in Amersfoort. Een technisch hoogstandje waar we trots op zijn: de online presentatie van deze grote duikschool heeft een metamorfose ondergaan en is nu een van de meest uitgebreide van Nederland. De bezoeker kan informatie vinden over duiken, maar ook online spullen kopen, cursussen boeken en duikmateriaal huren.

Website duiken

duikschool wobbegongOp het ‘gewone’ deel van de website vindt de bezoeker interessante informatie over duiken in Nederland, aangevuld met leuke weetjes over de duikschool en de duikvereniging. Daarnaast vindt men beschrijvingen van duikreizen en mogelijkheden om duikskills te verbeteren. Alle pagina’s zijn optimaal vindbaar gemaakt met de meest recente SEO inzichten.

Reguliere webshop

In de webshop kan de bezoeker diverse duikmaterialen aanschaffen, zoals duikpakken, laarsjes en vesten. Ook de accessoires ontbreken niet; zo zijn er duiklampen, computers en gadgets te koop. Regelmatig worden er spullen met korting aangeboden, die door middel van een opvallende button visueel extra benadrukt worden.

Boekingen voor cursussen

Duikschool Wobbegong verzorgt een groot aantal duikcursussen voor beginners tot gevorderden. Ook deze cursussen kunnen nu allemaal online geboekt worden, waarbij de benodigde cursusinformatie online verwerkt wordt. Daarnaast kan elke duikinstructeur online bekijken hoeveel cursisten hij voor zijn komende cursus kan verwachten.

Verhuur materiaal

duikschool wobbegongDe duikschool heeft een grote collectie aan duikmaterialen die verhuurd worden aan particulieren. De gehele verhuur(administratie) is nu online ingericht en het CMS houdt bij welke materialen op welk moment nog op voorraad zijn. De workflow voor de medewerkers van de duikschool is hiermee enorm afgenomen en het gemak van online materiaal huren en betalen is voor de bezoeker duidelijk merkbaar.

Responsive website ontwerp

Uiteraard is de website is volledig geoptimaliseerd voor weergave op alle soorten weergaven, zoals een gewone pc, tablet en mobiel. Daarnaast voldoet het aan alle eisen voor online verkopen met een beveiligde SSL verbinding en kan de bezoeker snel en gemakkelijk met iDEAL afrekenen. Nieuwsgierig geworden? Klik gelijk even door naar www.wobbegong.nl

SEO 2016: website vindbaar houden

seo 2016Hoe blijft uw website vindbaar met SEO 2016?

Vindbaarheid wordt met de dag belangrijker. Voor velen van ons blijft het een ware zoektocht hoe SEO 2016 het beste kan worden toegepast. We zetten de belangrijkste attentiepunten graag voor u op een rij.

Houdt content actueel

Blijf nieuwsitems plaatsen en zoek aansluiting bij de zoekmanier van de hedendaagse surfer. Laat zien dat u een actief bedrijf bent, ook online!

Social media onmisbaar

U kunt er niet meer onderuit: gebruik sociale platformen als Facebook, Twitter en Instagram. Zoek uw (potentiële) klant op! Lees er meer over in een eerder door ons geschreven artikel »

Keywords zijn belangrijk

Wellicht niet top prioriteit, maar als aanvulling op een goede pagina content (lopende tekst) zijn keywords nog altijd relevant. Ongeveer 3% van uw tekst moet refereren aan het trefwoord waar de desbetreffende pagina over gaat.

Vermijd korte teksten

Zoekmachines willen weten waar u over schrijft en hebben informatie nodig: schrijf pagina’s tussen 1000 en 1500 woorden. Dat is wellicht veel, maar Google erkent pagina’s met veel tekst beter, want de redenatie is dat zulke pagina’s meer informatie aanbieden en dus interessanter zijn.

Onderwerp smal houden

Zorg dat uw website over één duidelijk onderwerp (en enkele afgeleiden) gaat; zoekmachines zullen dit waarderen. Als u al meerdere onderwerpen aanbiedt, doe dit dan volgens een goed georganiseerde directory-opzet.

Optimaliseer URL’s

  • gebruik streepjes om woorden in uw URL te verduidelijken
  • maak uw URL niet langer dan 100 karakters
  • gebruik niet meer dan 3 subdirectories
  • heeft u een lokaal doel: gebruik lokale zoektermen
  • gebruik bij een e-commerce site product nummers in de URL

Zorg voor een pakkende titel

De titel is het eerste wat uw bezoeker in de zoekmachine resultaten ziet: zorg dat deze pakkend is, anders klikt niemand erop. Met de titel bedoelen wij de bekende blauwe link in de Google zoekresultaten.

Schrijf geschikte headers (H1/H2/H3)

Zie hiervoor onze eerder geplaatste blog over het correct gebruiken van goede headers.

Gebruik ALT-tags

Een veelgemaakte fout is het weglaten van een ALT-tekst bij een plaatje. Gebruik deze stille kracht om plaatjes aan de tekst te koppelen.

Ontwerp een responsive website

Uw bezoeker zit niet alleen maar achter zijn computer, maar surft ook mobiel. Google erkent dit en scoort responsive sites hoger.

Gebruik een beveiligde verbinding

Als u een ecommerce website heeft, gebruikt dan een https-verbinding met SSL beveiliging. U geeft uw bezoeker vertrouwen, Google ziet en waardeert dat.

Meer weten over SEO 2016 vindbaarheid?

Ieder zijn vak. We hopen dat u aan bovenstaand veel heeft om de vindbaarheid van uw website te optimaliseren voor dit nieuwe jaar. Heeft u toch een beetje hulp nodig, schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we denken graag met u mee.