website onderhoudGewoon zo’n slechte dag… je krijgt een mailtje van een klant: “Je website ligt eruit!” Na een korte inventarisatie blijkt dat het nog erger is: kwaadwillenden hebben je website gehackt. Je provider heeft alleen een back-up van 5 dagen geleden, een naar gevoel maakt zich langzaam van je meester. Voorkom dit scenario met back-ups en professioneel website onderhoud.

Website onderhoud: meer dan back-ups

Veel moderne websites draaien op software zoals WordPress, Joomla of Magento. Prachtige pakketten, maar ze zijn wel open source. Dit betekent simpel gezegd dat iedereen de code van de software kan opzoeken en er vervolgens op kan proberen in te breken. De makers van deze open source pakketten brengen regelmatig updates uit, maar deze moet je wel installeren. Met deze updates blijft uw website up-to-date en minder kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. Mocht het dan toch nog verkeerd gaan, dan is natuurlijk een goede back-up onmisbaar.

Website onderhoud uitbesteden?

Wil je het risico lopen dat jouw website op een dag niet meer bereikbaar is en je weken (of misschien wel maanden) werk kwijt bent? Wij denken graag met je mee in het zoeken naar betaalbare mogelijkheden voor jouw bedrijf. Je bent dan niet alleen verzekerd van goed onderhoud, maar je kunt binnen de mogelijkheden ook updates aan je website laten aanbrengen of zelfs door ons jouw social media kanalen laten beheren.

Veilig, gemak en geen zorgen

Met veel van onze klanten hebben we een afspraak dat wij tegen een vast maandelijks bedrag zorg dragen voor de actualiteit van de website. Hieronder valt het updaten van het CMS en plugins, bijhouden van enkele back-ups en een reguliere controle op jouw websites. Indien je zelf kleine aanpassingen wilt laten doen op je website, dan valt dat binnen het onderhoud. Wij maken per kwartaal inzichtelijk hoeveel uur we aan het onderhoud hebben besteed. Zijn dit minder uur dan je betaald hebt, dan bouw je reserve op, zijn het er meer, dan laten we je dit tijdig weten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Eerlijk en transparant website onderhoud dus.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Nog even kort de belangrijkste website onderhoud zaken op een rij:

Noodzaak

  • We updaten periodiek jouw software (CMS, plugins), waardoor je website veilig en up-to-date blijft
  • We maken periodiek een back-up van je website en bewaren de laatste exemplaren

Handig

  • Wij controleren maandelijks of jouw website goed functioneert
  • Je laat zonder zorgen een kleine update aan je website doen

Gemak

  • Wij beheren op jouw verzoek je social media kanalen en vergroten zo je bereik
  • Wij schrijven en versturen op jouw verzoek interessante nieuwsbrieven